Jane,s äventyr, Sidan 2.
Snabbmeny till denna sida.

Pudersvinn, fredag - söndag den 16-18/4 1999
Kaffékväll och shoppingtur i Piteå, torsdag - fredag den 18-19/11 1999
Homophobia i Örnsköldsvik, fredag-lördag den 29-30/11 2002


Tillbaka till förstasidan. | Till sidan 1 av Äventyr

Lördag den 25/4 1998

Om Pudersvinn finns inte så mycket att skriva då det inte blev någonting att skriva om.


Tillbaka till förstasidan. | Tillbaka till menyn


Piteå 18-19/11 1999

Då var det dags igen för ett äventyr ute i det fria.
Det var ordnat en kaffékväll på RFSL i Piteå där Gunvor Åkerblom skulle prata om Transsexualitet och transvstitism
Jag och Christina M. skulle åka tillsammans och ev. skulle Peppar följa med, men så blev det inte..

Som sagt hade jag ordnat med familjen att det skulle vara fritt hemma på torsdagen fram till tvåtiden så att jag skulle kunna byta om i lugn och ro och så blev det också.
Jag åkte hem tidigare från arb. för att ha gott om tid till förberedelserna.
Det blev som vanligt med dusch, rakning och andra förberedelser.
Klädvalet för resan hade jag gjort tidigare i veckan men som vanligt velar man in i det sista, men det blev det jag bestämt, blåmelerad kjol och tillhörande tröja.
Under nagellackningen ringde Christina som ev. skulle komma hem till mej och byta om men det blev så att jag skulle hämta hon för vidare färd hem till Peppar där bytet skulle ske och där jag kunde slutsminka mej.
Nåja allt mitt va ju packat men nu kom ett litet svårt moment och det va att jag skulle komma mej ut till bilen i kjol och kappa utan att synas för mycket.
Men det gick bara fint (tror jag) och likaså färden genom stan och hämtningen av Christina.

Hemma hos Peppar byttes det om och det var en lite Avundsjuk Peppar som tittade på.
Vi skulle ha med en tjej som extra passagerare upp till Piteå men hon var införstådd i "vad" vi var för något så det var inga problem, och resan gick bra hela vägen upp.
Väl framme hade vi nästan en timme på oss att kolla sminkning och kläder innan träffen skulle börja. Träffen tyckte jag var givande och jag tror vi fick ut vår information om vad trans-sexualism, -vestitism är för något.
Efter mycket prat gick färden vidare upp till Luleå där vi skulle övernatta hemma hos Madeleine, där plockades kex och ost fram och pratet fortsatte men vid tretiden lade jag mej.

Morgonen förflöt lugnt tills klockan fick för sej att rusa iväg.
Parkeringstiden gick ut 12.00 och jag var klar i tid men Christina höll som bäst på att sminka sej så jag tog adjö av Madeleine och gick med mitt bagage ut till bilen.
Det var en hel del folk ute men ingen tog någon notis om lilla mej vad jag märkte. Det hade snöat så det blev till att skrapa rutor m.m. i väntan på Christina och jag passade på att titta i skyltfönster i närheten under tiden.
Christina kom och iväg till tankning av bilen på OK, sedan ned till Piteå.
Parkering och sedan strosa inne i centrum ett par timmar med shopping.
Klart att några tittade lite extra på ett par så vackra damer som vi va men vad gjorde det.
Madeleine hade rekommenderat en affär och där stegade vi in, fundersam min från expediten men när vi hälsade från Madeleine så klarnade det och vi drogs genast iväg för att visas på några eleganta klänningar, och visst var dom eleganta så det föreslog.
Även prislapparna var eleganta så det räckte, mellan 2000 och 3000 för en klänning så jag avstod.
Christina däremot provade en lång sammetsklänning i mörkgrönt som passade perfekt, priset skulle bli 2400:- men den passade bra på hon.
Vi skämtade om att hon nu måste ut på gatan och visa upp sej för alla och göra gratisreklam för affären.

Men så blev det inte utan vi tackade för oss och stegade vidare, i inomhustorg såg jag en kille (30-40 år) som tappade sitt bankomatkort utan att märka det och vad skulle jag göra, naturligtvis tog jag upp kortet och sprang ifatt han på mina höga klackar och överlämnade det.
Han blev säkert så förvånad att han bara sa tack utan att fatta vad jag var, eller så brydde han sej inte om vad jag va.
Det blev några besök i skoaffärer utan att jag hittade något, inte heller Christina och en affär med halva priset på alla kläder och skor besöktes också.
Inget passade mej där heller men så beslöt vi att äta en bit mat och det blev pizza på en liten restaurang.
Pizzan var god men salladen till smakade inget, kaffe på maten och så besöket på damtoaletten.

Lindex besöktes på väg till bilen och där hade tjejerna i kassan lite svårt med att dölja minen men dom klarade det bara fint.
Så här i efterhand kan jag bara säga att Madeleine måste gjort ett bra arbete i Piteå för dom affärer vi besökte behandlade och helt klanderfritt och fint.
Några infoblad överlämnades dock inte då det är Madeleines område, nä skämt åsido kom vi inte på att göra detta förrän vi satt i bilen på väg hem.

Hemresan gick fint men av någon anledning ville foten lätta på gasen och dra ut på tiden före återbytet (någon som känner igen detta :-D). Christina hade klarat av nästan hela återbytet i bilen så det blev bara klädbyte på under 10 min. inne på en rastplatstoa.
Vid Skellefteå ringde jag till min väninna och undrade om vi kunde titta in för att byta om men dottern skulle ha några kompisar hos sej så vi stod över.
Men på rastplatsen nära Umeå ringde jag igen och undrade vilka kompisar det var och till min glädje var det några som redan träffat mej så jag var välkommen dit sedan.
Snabbt hem med han som satt bredvid (aldrig sett han förr under resan) och tillbaka till väninnan, där blev det kaffe och mera snack om den nu omskrivna resan.
Småtjejerna (13-14 år) tittade lite på mej men när jag frågade vilken peruk som jag passade bäst i fick jag ärliga svar och min första och billigaste tyckte dom.
Nåja det blev avsminkning och på med jeansen.
Broders skor hade jag glömt men "so watt", dom jag hade kan tas för bots och kappan, vit täckkappa..., men ett par med barn på parkeringen reagerade inte på mej.

En härlig resa som jag kan leva på tills nästa gång.


Tillbaka till förstasidan. | Tillbaka till menynHomophobia i Örnsköldsvik, fredag-lördag den 29-30/11 2002

Det hela börjar med att jag är uppe på RFSL café och Anders kommer fram, säger att den 29/11 har jag bokat dig.
-Vadå? säger jag.
-Jo det ska vara ett seminarium och paneldebatt i Ö-vik och sedan fest på kvällen, vill du vara med?
-Jag ska tänka på saken, sa jag och mer blev det inte sagt då.
Planer smiddes och det slutade ju med att jag tackade ja och skulle sitta med i en bög och flatgrillning där vi satt framme i salen och skulle svara på allehanda frågor från publiken. Nervöst men jag såg även fram emot det hela.
Tankarna gick hos mig i vad jag skulle ha på mig för kläder, ta mig dit, bo någonstans. Jag frågade min väninna om hon ville följa med och kanske skulle hon det.
Men det visade sig att RFSL hyrde bilar, hotellrum och allt annat, det jag skulle få betala var inträde på festen och annat privat.
Tiden närmade sig och jag skulle bli hämtad ½8 på fredag morgon. Strul tänkte jag för frugan började jobba tidigt och jag skulle fixa barnen till skolorna, samtidigt som jag skulle göra mig själv i ordning som Jane.
Det blev att komprimissa, jag blev lovad hotellrum från 9.00 och seminariet skulle börja 9.30. Men jag löste det ändå.
Kvällen före lackade jag naglarna och duschade, rakade armar o ben och filade fötterna.
Upp tidigt och slutrakade ansiktet och lade makeup, sparsamt och enligt mitt tycke fint.
På med kläderna och väcka ungarna, fixa frukost som Jane men dem har sett henne förut så det gick fint och ganska punktligt kom bilen, en passande Trans Sport och det kändes skönt att få slappa i en skön stol resan ned.

Resan ned gick fint men som vanligt tar resor tid så vi blev lite sena och det var skönt att jag var fördigombytt redan hemmifrån så jag kunde vara med på seminariet från början.
Utan att gå in närmare på det så kändes seminariet lyckat och klockan 12 blev det lunch som bestod av kött och potatis på Arken.
Eftermiddagen bestod av flat och böggrillning, jag var ganska nervös men när man väl satt där framme kändes det lungt. Sören Andersson, förbundsordförande i RFSL höll i ordningen och vi fick många kluriga frågor om det mesta.
Jag fick berätta om mig och min transvestitism, massmedia var där och jag blev ganska bra citerad i Örnsköldsvisk allehanda och kom även med på bild.
Grillningen tog slut och eftermiddagen var fri, det var en annan transvestit där som inte hade någonstanns att ta vägen så vi följdes åt till mitt enkelrum jag fått tilldelat mig.
Där kunde jag åter igen duscha och raka mig ordentligt inför kvällens utsvävningar som jag nu med stor glädje såg fram emot.
Jag tog på mig samma kläder som tidigare men bara en T-tröja på överkroppen och vi pratade om ditt och datt på rummet men sedan gick vi runt till dem andra och minglade lite här och där. Ungdomar under 18 skulle ha en egen fest på musikens hus och 19.00 skulle SVT sända direkt därifrån. Naturligtvis måste vi kolla in hur det var där så med gemensamma krafter tog vi oss dit.
Där var det ganska lungt men under tiden ramlade ungdomar in och sändningen förbereddes, själv blev jag fotografferad för tidningen QX som ville ha mingelbilder, det ska bli spännande att se hur bilden blev.
Min "rumskompis" skulle inte vara med på festen så han tog en buss hem till Umeå
Åter till hotellet och ett gäng från RFSL-Sundsvall skulle ut och äta, Jag räknade då ut att tiden skulle bli knapp om inte obefintlig att hinna byta om till festklänningen efter maten, kanske skulle dem gå direkt till festen så jag bad dem vänta en kort stund och rusade ivätg till mitt rum för att byta om.
Det blev ett nytt rekord i byte kan jag säga, först av med allt, på med trosor och trosor. Två par håller in "bihanget" ganska bra och sedan vita tunna strumpbyxor, ovanpå ett par glesa nätstrumpbyxor, bodyslimern och in bed bröstinläggen. På med det tighta klänningen och såååå upppp med blixtlåset i ryggen. Phu, vila lite och sedan bättra på sminkningen och sist håret på plats.
Hade jag glömt något, jo skorna, handskarna och fjäderboan ned i en kasse och snabbt ned till lobbyn. Alla var kvar och faktiskt fick jag vänta en stund på några andra.
Nu var jag ganska hungrig så jag hängde på och det blev en kinarestaurang i närheten, där jag åt en pizza mest av kostnadsskäl då den var billigast men en öl kostade jag på mig i stället. Åter till hotellet igen och mingel på ett rum och sedan gick jag och Anders ned till Platinom där festen hölls.
På med festskorna och kappan in i garderoben.
Mycket folk och hög musik så det var tur att jag hade med hörselproppar och även de jag knyckte på musikens hus tidigare för dessa delade jag ut till behövande.
Jag stötte ihop med lesbiska Maria som åkte med oss från Umeå och vi "höll ihop" hela kvällen tillsammans och dansade, småbusade och tog några öl samt pratade, då det gick att prata. Jag delade ut visitkort till många och hade en helkul kväll.
När festen var slut hade jag tappat garderobsbrickan så det kostade mig 50 onödiga kronor till och det kändes lite snopet och ledsamt när Maria liftade med en bil hem till Umeå mitt i natten för det skulle ju vara efterfest på hotellet och vi hade ju så kul ihop. Men väl tillbaka kändes det skönt att klä av sig och efter en dusch krypa ned i sängen kvart i tre.


Nästa dag, lördag skulle vi stå i Domus galleria och bjuda på glögg samt informera om världsaidsdagen som är/var på söndag 1/12, så väckarklockan var ställd på 8.00 men jag ändrade den till 9.00 fast ½9 klev jag upp då jag kände mig pigg och ville ha frukost.
Dusch igen och sedan enkel sminkning och klädsel för att sedan leta upp "breakfast"-rummet. Hittade enkelt dit då det var välskyltat och där nere var många av dem andra. Hungrig som jag var blev det en ordentlig frukost och det var tur det då det inte blev någon lunch under dagen. Örnsköldsviks Allehanda (ÖA) letades fram och dem hade ett helt uppslag om gårdagen.

I gallerian var det smånervöst till en början, att stå där som Jane bland allt folk som gick förbi men jag slappnade av och vi hade kul hela tiden så de två timmarna vi stod där gick fort. En äldre kvinna stannade och pratade med mig och tyckte min klädsel var så fin, hon undrade var jag köpt den och önskade mig sedan lycka till.

Det fixades fram fler exemplar av ÖA så vi fick varsitt exemplar att läsa och spara. Sedan packades allt snabbt ihop för att bäras ut till bilarna.
Jag fick åka en annan bil, en SAAB och satte in öronproppar och somnade fort. Vaknade straxt före Umeå och väl hemma kändes det skönt att få klä av sig och dra på myskläderna.


Tillbaka till förstasidan. | Tillbaka till menyn

Många kramar från Jane